Štajersko zimsko srečanje maxi skuteristov

 

Že kar nekaj časa je minilo od zadnjega maxi srečanja in lahko bi rekla, da sem kar pogrešala naše druženje.  Zima je pač zima. Mrzla, pusta in dolgočasna. Je pa ena dobra lastnost, da smo takrat lahko več na internetu. Tako sem na motosvet forumu zasledila, da je primorski del maxi skuteristov imel skupno druženje.

»Kako jim je lepo« sem dejala možu. On se mi je samo nasmehnil, rekel pa nič. Proti večeru sem malo pogledala po netu, da vidim, kaj je novega na motosvetu forumu maxiskuterjev in zasledim objavo mojega dragega:

"A je kdo, ki bi organiziral bowling v Celju? @skuterist? Primorci so imeli srečanje brez mopedov v Istri. Štajerci, Prekmurci in Korošci bi pa lahko imeli zimsko srečanje."

Usta so se kar sama razpotegnila v nasmeh. Naši vrli fantje so v pičlih 12 dneh pripravili I. zimsko maxi srečanje v Celju.

26022011091
Zbralo se nas je 15 maxi prijateljev. Smo kar pohiteli z metanjem po stezi z namenom, da podremo čim več kegljev. Srečo smo imeli vsi - eni več, drugi manj. Najbolj smo bili 26022011084veseli, če je komu uspelo  podreti vseh 9 kegljev. Vsi smo se uspeha veselili in seveda nazdravili z vrčkom piva, ki smo ga nalivali kar iz "žirafe". Najbolj vesela sem bila, ko mi je uspel prvi »strike«, na sosednji stezi pa je istočasno uspel podreti vse keglje tudi @Mavti. Seveda sva si zaslužila en velik aplavz in uspeh zalila z vrčkom piva. Ne verjamete? Dogodek je posnel @Posavc, posnetek si lahko ogledate spodaj, je pa tudi na Facebooku. Po skoraj dveh urah bowlanja pa smo bili že malo utrujeni, pa žejni tudi.


P1020101
Osnovna navodila za uspešen met, kot sem jih dobila na začetku bowlanja, so, da daš tri prste v tiste tri luknjice v kugli, zamahneš z roko in kuglo zakotališ po stezi do kegljev in jih podreš kar največ, najbolje vse.  Zame je bilo to prvo bowlanje. Te lepe barvne kugle so bile kar zanimive. Zanimivo pa je tudi, kako se je njihova teža z vsakim metom povečala. Najraje sem imela tisto s številko 9. Najprej je imela samo 9 kg, po dveh urah bowlanja pa precej več in je bila že kar težka.

In še moj posebni  met: Vsak prst v svojo luknjo, zamah z roko in..."O, ti kugla okrogla!". Skotalila se je nazaj med kegljače namesto naprej med keglje. Za trenutek sem obstala in prisluhnila, če se bo kje iz ozadja zaslišal krik: "Aaaaaaauuuaaa!". Ker ga ni bilo, sem se počasi obrnila, da grem po to presneto kuglo. Pa nisem prišla daleč, mi jo je kar Primož prinesel, z nasmehom do ušes.

Dve urici pa sta kar hitro minili in na koncu smo pregledali še rezultate. Ne boste verjeli, vsi smo bili zmagovalci. To pa smo proslavili pri mizi, kjer nas je čakal narezek26022011100 in nova »žirafica« polna piva. Pri takem garaškem delu, kot smo ga imeli, se je bilo potrebno okrepčati in nadoknaditi izgubljeno tekočino. Druženje ob dobri hrani in pijači je potekalo še nekaj časa. Ko pa je DJ začel s preglasno muziko, ki nam ni dopuščala več pogovora, smo se okoli polnoči odločili, da se razidemo. Dogovorili pa smo se, da bomo tako srečanje še ponovili. Samo glasba bo plesna, da se bomo lahko tudi zavrteli.

 

Fotografije/video: lastne, Janko N.

{wmv}MAXI_bowling_Celje2011{/wmv}

{gallery}stories/prispevki/201102_nase_druzenje{/gallery}