Burg Hochosterwitz intro3 

Člani kluba MaxiScooter.Si - izlet je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen za en teden, na soboto 28.07.2018.

Na splošno je izlet organiziran tako, da se bomo nanj lahko odpeljali vsaj iz dveh smeri. Iz smeri Ljubljane in iz smeri Maribor - Dravograd.

Kilometrov in časovno smo vsi enako oddaljeni (cca. 2 uri vožnje). Pri gradu se bomo dobili okoli 12. ure, si ga skupaj ogledali ter se nato del poti skupaj še zapeljali...

Podrobnosti o tem kje in kdaj se dobimo bodo objavljene na klubskem forumu.

Nečlani se nam lahko pridružijo ob predhodni najavi!

 

VABLJENI 

Organizator izleta: Boris N., GSM: 040/257-100

 

Nekaj o Gradu Ostrovica:

Grad Ostrovica (nemško Burg Hochosterwitz) spada med najslikovitejše gradove v Avstriji. Nahaja se v bližini naselja Sankt Georgen am Längsee pri Šentvidu ob Glini (nemško St. Veit an der Glan) na Avstrijskem Koroškem. Stoji na 160 m visoki osameli apnenčasti skalni vzpetini (681 mnm), ki se dviguje nad dolino. V jasnem vremenu je grad viden že z razdalje 30 ali več kilometrov. Značilnost gradu je 14 obrambnih vrat s petimi dvižnimi mostovi nad »volčjimi jamami«, ki so služili zaščiti pred turškimi vpadi. V arhitekturni podobi, kakršna je od 16. stoletja do današnjih dni, sovražniki gradu nikoli niso osvojili.

Izredna strateška lega, ki opazovalcu z gradu omogoča popoln nadzor nad dolino, ponuja tudi razgled na številne gore: Beljaške, Breške in Krške Alpe, na Štalensko goro (nemško Magdalensberg), Šenturško goro (nemško Ulrichsberg), Osojščico (nemško Gerlitzen) in druge. V smislu cestnih povezav se grad nahaja približno 18 km severno od Celovca oziroma 7 km vzhodno od Šentvida ob Glini. Grad je za turistične oglede odprt vsako leto od velike noči do konca meseca oktobra. Nanj se je mogoče pripeljati z vzpenjačo, ali pa prehoditi 620 m dolgo pot skozi 14 obrambnih vrat. 

Vir: Wikipedia