Starodobniki2016 intro

Te dni se po Sloveniji ne vozijo le naši ampak tudi tuji starodobniki. Stari avtomobili zavidljivih starosti, starejših celo od nas starejših. :)

Starodobniki2016 03Na svojo tradicionalno več kot 30 dnevno pot so se odpravili že 109-tič. Od svojega starta iz Pekinga (Kitajska) so prevozili že več kot 11.700km, z dnevnim povprečjem nekje med 300 do 600km. S seboj vozijo najnujnejše, kjer verjetno prevladujejo rezervni deli, saj gre za avtomobile letnikov od nastarejših iz leta 1914 do najmlajših tja pred letom 1975.  

Posebnost te karavane starodobnikov je, da je na svoji poti prvič doslej izbrala tudi Slovenijo, po kateri bo potovala kar 3 dni. Prišli so iz smeri Murske Sobote, gredo pa proti Ljubljani, Italiji, Švici do Francije, po 36 dneh pa bodo prispeli tudi na svoj cilj - Pariz.  

Moto popotniki si lahko še kako dobro predstavljamo predvsem voznike teh starodobnikov, njihovo vsakodnevno vožnjo, ko vsak dan odpeljejo toliko kilometrov, ko so (brez klime) izpostavljeni različnim neugodnim vremenskim pogojem (dež, mraz, vročina,...) in poleg vsega pa morajo biti še dovolj zbrani za samo vožnjo.

Vsekakor si karavana zasluži vso našo pozornost. Poleg ogleda teh mnogih, prečudovitih, že muzejskih, "ta" (pra) starih pločevinastih "ljubljenčkov", si vsekakor vozniki zaslužijo občudovanja vreden stisek roke s sporočilom, da naj še malo zdržijo, da se bodo lahko varno pripeljali do svojega zasluženega počitka. SREČNO!

Za ljubitelje MaxiScooter.Si jih nekaj v Velenju, v objektiv ujel: Slavko H.

 

Vir podatkov: siol.net

 

 

{gallery}stories/novice/201607_starodobniki{/gallery}