TimGajser primorske si

Družina našega svetovno znanega motokrosista izhaja iz Pečk (občina Makole), kjer se je Tim (ob pomoči očeta Bogomirja, prav tako zelo znanega slovenskega motokrosista, sedaj v vlogi njegovega trenerja in managerja) začel že zelo zgodaj ukvarjati s tem zanimivim, a (nam mnogim motoristom) neznanim športom. Svoj talent je Tim pokazal že pri 11 letih, ko je postal evropski prvak (l.2007) v razredu 65ccm in dve leti za tem (l.2009) pa je postal že evropski prvak tudi v razredu 85ccm. Svojo zmagovalno pot prvaka je okronal še z evropskim in svetovnim prvakom v razredu 125ccm (pri 13 letih).

Pri športnikih tako velikega formata je v navadi, da po vsaki zmagi v nižjem razredu, preidejo v naslednjega, višjega. Tako se je Tim preiskusil tudi v razredu Mx2, kjer je (v tovarniški ekipi TimGajser mojaobcina siHonde, Gariboldi racing) najprej (l.2014) dosegel 5. mesto v skupni razvrstitvi v svetovnem merilu, že naslednje leto (l.2015) pa je postal tudi svetovni prvak v tem razredu (pri 19 letih).

Mx2 zmagovalec 2015Letos (2016) tekmuje že v najvišjem in elitnem razredu MxGP (če bi primerjali, bi lahko rekli, da podobno, kot če bi tekmoval v motoGP), to je v razredu profesionalcev in ekip, kjer se kot vodilni voznik ekipe Honda Gariboldi (od treh) poteguje za najvišje stopničke tega prvenstva.

Zaenkrat mu zelo dobro kaže, saj se je donedavni vodilni (bramilec lanskega naslova prvaka) Romain Febvre na eni od zadnjih tekem poškodoval. Tako ima Tim že 50 točk naskoka, ki jih v naslednjih tekmah lahko obogati še z dodatnimi točkami.

Priložnosti, za spodbujanje Tima na njegovi poti do prvaka v razredu MxGP bodo tudi v bližini našega praga. Tako bo prva tekma že zelo kmalu, v češkem Loketu (24.07.2016), proti koncu prvenstva pa bo najbližja v Italiji, Maggiora (25.9.2016)...

Zatorej, če želimo in hočemo, Timu (z glasnim spodbujanjem iz tribun!) pomagat na njegovi poti do zmage tudi v razredu MxGP, potem se bomo z veseljem pridružili njegovim FB "Fanom cluba Gt#243 Radizel" (Fanom Tima Gajserja na FaceBook-u iz Radizela), ki tudi organizirajo vsa potovanja na vsa njegova tekmovanja za prestižno lovoriko.

S strani članov Kluba MaxiScooter.Si je prišla tudi pobuda (Nenad M.), da bi se kot klub ali posamezniki lahko udeležiti vsaj ene od teh pomembnih Timovih tekem, tako bo na klubskem forumu odprta lista za vse, ki bi jih obisk katere od teh tekem zanimale.

Direktni kontakt s skupino fanov iz Radizela (op.u.: to je eno izmed motokros središč v bližini Maribora, kjer je motokros steza in kjer se vozi motokros "skoraj vsak dan"!): kontaktirate jih lahko direktno preko FB (tukaj) ali na kontakt Brane Trnovšek  (GSM: 031 453 054)

 

Viri, slike: wikipedia.org, gariboldiracing.it, mxgp.com, mojaobcina.si, amzs.si, primorske.si, google.com,...

 

{gallery}stories/novice/201607_TimGajser{/gallery}