led09

Za ta poseg  sem  se  odločil iz varnostnih razlogov, saj je na ta način maxi skuter bolj viden, predvsem pa po širini.

Led trakovi so v različnih barvnih kombinacijah in jih je možno kupiti v Conradu ali CIP Maribor, HTE Maribor, Žarnica Celje,...

 

 Pozorni moramo biti le na to, da so ustrezne napetosti (12V) in da so vodotesni (običajno so zaliti s plastiko).

led01

Najprej je potrebno odstraniti pokrov pod volanskim delom (glej sliko, kjer sem ta mesta označil), manjši ščitnik je priterjen le s čepki.

led04

Na  spodnji strani ogledala  je  prav  tako čep, katerega  odstranimo  z  izvijačem, pod njim pa je vijak, ki drži smerokaz .

 

led02

V smerokaz izrezkamo ali izvrtamo luknjo, skozi katero bomo peljali led trak.

12V napajanje za luči lahko uporabimo iz vtičnice (ki je v predalu), lahko pa tudi direktno iz pozicijskih luči. Priporočam montažo mikro stikala, ki nam omogoča izklop teh dodatnih Led luči.

 

led03

Led trakci so že pripravljeni za montažo in priklop na 12V. Najmanjši člen vsebuje najmanj 3 led diode.

Med  vsako skupino treh diod so narisane škarje, ki označujejo, kje lahko  ta trak razrežemo. Led trak je z ene strani samolepilen in ga ni potrebno dodatno lepiti na notranjost  smerokaza.

 

led06

Dodatno sem si naredil tudi novi priključek za GPS, ker mi je originalen priključek (ob tresljajih) vedno zlezel iz  ležišča in  sem ga vedno  znova moral popravljat. Napajanje za GPS je 5,5V,  zato je potrebno pri  povezavi prispajkat še vmesni člen, ki je v vtikaču vžigalnika(!!!). Novi priključek je sedaj stereo (pozlačena) "banana", ki je dobro nadomestila originalni priključek...

 

Dejanski izgled takšne predelave je možno videti tudi, če se nam boste pridružili na kakem od MAXI izletov ali pa me skontaktirajte preko kontaktne forme!

Slike: lastne.

{gallery}stories/prispevki/Burgman650_LED{/gallery}