Kako smo kupili maxi skuterja...

Marja

»Kaj, a se ti je popolnoma zmešalo??? Zate velja rek: "bolj star, bolj nor". Če boš kupil motor, se s teboj sploh ne pogovarjam več!!«  to je bila moja prva reakcija, ko je moj mož prišel na idejo, da bi kupil motor.

»Pa saj ne bo tako hudo, no. Najprej moraš videti, potem se bova pa skupaj odločila. A se strinjaš?« mi je odgovoril.

Za vsak primer, če ga ne uspem odvrniti od njegove najbolj nore ideje do sedaj, sem malo začela prebirati motoristično literaturo, ki jo je moj mož prinesel domov. Kaj hitro sem ugotovila, da se lahko motorji zelo razlikujejo. Najbolj me je skrbelo, da bo nabavil motor, s katerim bi divjal po cestah. Moje zanimanje je pritegnil katalog maxi skuterjev. Dobila sem asociacijo na ta male skuterje, ki ne dosegajo velikih hitrosti in so se mi nekako zdeli bolj varni. Da bi šla pa z njim gledati skuterje - »Ne to, to pa ne. Mogoče si bo pa le premislil, če ne bom šla z njim!« sem razmišljala.

Po nekaj mesecih ogledov in poizkusnih voženj mi je slavnostno oznanil: »Kupila bova maxi skuterja. Seveda, če se ti strinjaš.« Nejevoljno sem nekaj zamrmrala, kar naj bi bilo razumeti kot privolitev.

»So me klicali iz trgovine, skuter je že tam, lahko greva ponj!« je nekega dne oznanil moj mož. In naslednji dan sva vzela dopust in šla po NJEGOVEGA »maxija«.

V salonu nama je trgovec pokazal moževega maxija. Skoraj bi me kap, saj je bila zadeva velika tako kot pol avtomobila. Mišljenje, da bo imel majhen motor, ki ne bo dosegal velikih hitrosti, so se razblinile v nič. Maxi skuter je bil veličasten.

In tako sva iz Ljubljane odpeljala: mož svojega maxi skuterja, jaz najin avto.

Sledile so priprave na prvo skupno vožnjo. Ravno so pri nas organizirali moto srečanje in možu se je zdelo primerno, da se skupaj zapeljeva na prvo vožnjo, meni pa je že zmanjkalo pametnih izgovorov, zakaj se ne bi peljala z njim. Ostal mi je samo še ta izgovor, da rečem: »Ne grem in pika« ter zacepetam z nogami in spet ostanem sama doma. Ne, to pa ne!

Prva vožnja je trajala 40 km. Bila pa je tako naporna, da sem bila utrujena, kot da sem šla na vrh Triglava.

Nabavila sva tudi poceni pogovorno napravo, tako da sva se večino poti lahko pogovarjala, kar pa nama doma pri najinih treh otrocih skoraj ni uspelo. Bila sva skupaj, bila sva drug z drugim.

Prvo sezono sva uspešno zaključila.

Nova sezona je bila spet pred vrati. Preko foruma na Motosvetu sva začela spoznavati tudi druge maxi skuteriste po Sloveniji. Beseda je dala besedo in dogovorili smo se za prve skupne vožnje. Spoznala sva čudovite ljudi, s katerimi sva preživela oz. prepeljala vsak prosti vikend.

Na pragu je nova sezona. Verjeli ali ne, prav veselim se je že.  Spet bova skupaj, sedaj na NAJINEM maxi skuterju, se pogovarjala, uživala v družbi drug drugega, se družila z maksi skuteristi, maksi skuteristkami, sopotniki in sopotnicami, ter preživela čudovito sezono.

 

Marja, žena maxi skuterista