MaxiScooter.Si BMW 002BMW je eden od vodilnih izdelovalcev motorjev in se je uveljavil v vseh razredih. Edino, kar je (še) manjkalo, da bi bila zbirka popolna, je maxi skuter. Ker je v zadnjem času ta segment v velikem porastu in se tržni delež povečuje, so se tudi pri BMW-ju odločili za izdelavo maksi skuterjev. Tako so izdelali in predstavili kar dva modela hkrati: BMW C650 GT in BMW C600 Sport (slednjega smo preizkusili že lani). 

BMW C650GT bimmertoday.de 02Po prvih prevoženih kilometrih se takoj vidi, da se motor zelo dobro znajde v mestnem vrvežu, kakor tudi izven mesta. Dvovaljni motor, 4 taktni, 647 ccm, tekočinsko hlajen, s 4 ventili na valj, z močjo 60(KM) in svojim edinstvenim zvokom, daje dovolj moči tudi za daljša potovanja v dvoje.

 

PIAGGIO_MP3_500LT_04

Moram reči, da sem bil takoj, ko sem se vsedel na novega MP3 500LT malo presenečen nad sedežem. Že po prvih 50 km sem ugotovil, da ni nič bolj udoben od mojega sedeža na MP3-ju 400 LT. Na prvi pogled je PIAGGIO MP3 500 LT malo drugačen od PIAGGIA MP3 400 LT. Že MP3 400 LT modelno leto 2011 je dobil novi zunanji videz, katerega je obdržal tudi MP3 500 LT.

Tokrat smo imeli na testu maksi skuter SYM MAXSYM 600i ABS. Zakaj smo se odločili ravno za znamko SYM? Po moje mnenju zato, ker je  maksi skuter na Sym logoprvi pogled lep. Je velik, drugačen in nov na našem trgu. SYM je na slovenskem tržišču prisoten že kar nekaj časa, saj je bila znamka SYM ustanovljena že davnega leta 1954 na Tajvanu. Sprva so se pri nas predstavili s programom do 50 ccm in sedaj še s prodajo moto programa nad 50 ccm. V svojem prodajnem programu imajo maksi skuterje od 125 ccm do 600 ccm, motorje od 125 do 250 ccm in ATV.

AC Šubelj logoNo, pa začnimo z našim testom. V podjetju Avtocenter Šubelj iz Radomelj so bili tako prijazni in nam posodili na tridnevni test maksi skuter SYM MAXSYM 600i ABS. Kaj naj napišem? Na primer, da me je SYM pozitivno presenetil s svojim izgledom, sedenjem za krmilom, samo vožnjo in lego na cesti.

QUADRO 350D – RESEN KONKURENT PIAGGIOVEM MODELU MP3

 

Q3D_24QUADRO 3D je novi trikolesni maxi skuter vozen z dovoljenjem »B« kategorije in tako resen konkurent PIAGGIO-vemu modelu MP3 v segmentu trikolesnikov.

Omenjeni model je naredilo italijansko družinsko podjetje MARABESE, katero ima večletne izkušnje na področju dizajniranja in je tudi sodelovalo pri izdelavi PIAGGIO-vega modela MP3.