MaxiScooter.Si BMW 002BMW je eden od vodilnih izdelovalcev motorjev in se je uveljavil v vseh razredih. Edino, kar je (še) manjkalo, da bi bila zbirka popolna, je maxi skuter. Ker je v zadnjem času ta segment v velikem porastu in se tržni delež povečuje, so se tudi pri BMW-ju odločili za izdelavo maksi skuterjev. Tako so izdelali in predstavili kar dva modela hkrati: BMW C650 GT in BMW C600 Sport (slednjega smo preizkusili že lani). 

BMW C650GT bimmertoday.de 02Po prvih prevoženih kilometrih se takoj vidi, da se motor zelo dobro znajde v mestnem vrvežu, kakor tudi izven mesta. Dvovaljni motor, 4 taktni, 647 ccm, tekočinsko hlajen, s 4 ventili na valj, z močjo 60(KM) in svojim edinstvenim zvokom, daje dovolj moči tudi za daljša potovanja v dvoje.

 

Vetrobransko steklo je električno nastavljivo in nudi dobro zaščito voznika pred vetrom, armaturna plošča je pregledna in ponuja vse potrebne podatke. VelikiMaxiScooter.Si BMW 007 prtljažni prostor pod sedežem ponuja dovolj prostora za dve čeladi in še nekaj drobnarij, na sprednji strani sta dva predala, levi se samodejno zaklene ob zaklenitvi motorja.

MaxiScooter.Si BMW 017Za vožnjo podnevi so na voljo dnevne LED luči ali navadne. Zavorni sistem deluje odlično, serijsko je opremljen z ABS-om, dva diska spredaj in enim zadaj velikosti 270mm, pohvaliti je treba tudi ročno zavoro, ki se samodejno aktivira ob postavitvi motorja na stransko stojalo.

 

Vožnja z BMW je pravo veselje, sedenje je udobno in tudi po daljši vožnji ni čutiti utrujenosti. Sopotniku je odmerjen dovolj velik (tudi ogrevan) sedež. Vstopanje (sopotnika) BMW C650GT MotoBlog.it 04na zadnji sedež je netežavno in običajno za maxi skuterje. Prostora za noge je dovolj tudi za močnejše in višje voznike. 
MaxiScooter.Si BMW 020

BMW je naredil maksi skuter, ki ima že uveljavljeno konkurenco, kot so Suzuki Burgman 650, Honda Silverwing 600 in drugi. Ni pa dvoma, da bo tudi BMW C650 GT našel svoje kupce, ki prisegajo na bavarsko kakovost in tradicijo.

 

 

MOTOR

2-valjni, 4-taktni, 8 ventilov, tekočinsko hlajen, 647ccm, 60 KM, največja hitrost 175 km/h.

Dolžina 2218 mm, širina z ogledali 916 in brez 822 mm, višina sedeža 795 mm, teša 261 kg, nosilnost 186 kg, medosna razdalja 1591mm.

HVALIMO (+):

vodljivost, pospeški, zavore in vetrno zaščito.

 

GRAJAMO (-):

končna hitrost, odprtina za dolivanje goriva, kakovost plastik.

 

Besedilo in testiral: Samir S.

Slike: Davorin, Boris, bimmertoday.de, motoblog.it, motosport.ch, google.com,...

Zahvala podjetju BMW Slovenija, da nam je motor zaupalo na test in pa Samirju S., da je vse dogovoril.

{gallery}stories/prispevki/201306_BMWtest2{/gallery}